36 liter öko folyékony mosószer házilag 500 Forintért – 2 rész

2012 május 13. | Szerző: | Hozzászólások (12)

Itt a várva várt 2. rész!!

Hagytam állni tehát 24 órát (mivel nem volt időm vele foglalkozni 72 órát) a 18 liter folyadékot, jól megkocsonyásodott! Most már csak egy dolgom van, hogy egy régi mosószeres flakont keressek. Kukáztam múltkor egyet, mert nekem már ezer éve nincs, de férjem kiszanálta, el kellett volna dugnom előle, máskor nem ilyen lelkes :)

 Ezért, hogy jobban is lássuk, hogy hogy néz ki, rázva, nem keverve a lötyi, egy 750ml befőttes üveget félig megtöltöttem vele, és jól összeráztam, mintha csak egy shaker lenne, NEM MEGINNI- ezt csak a magam figyelmeztetésére, okulva korább tetteimből (miben fogunk lekvárokat eltenni, egyikben tusfürdő, másikban mosószer).

 Az eredeti recept azt írja, hogy 5/8-ad csészét tesz egy mosáshoz: 1,5 decit ad egy mosáshoz.

Ha ennyit adunk hozzá, akkor 240-en mosáshoz elegendő, ez azt jelenti, hogy 2,1 Forintért mosunk, ami a mosószert illeti!!!

 Nekem maradt régről egy ariel folyékony mosószer adagolóm, abba szoktam a mosószódát is önteni és felhígítani vízzel, ebbe megy bele a házi folyékony mosószert kimértem és  1,5 decit adok hozzá minden mosáshoz!!

 A 100 forintosban vett mosószappanomra az volt írva, hogy gyapjút és selymet nem lehet vele mosni, semmi gond, direkt van egy üveg öko mosószerem erre az esetre, az egy-másfél évre bőven elég ilyenek mosására.

 Remélem kedvet csináltam a kipróbáláshoz!

 Ui: Kérdezte kedves olvasom, hogy lehet-e beletenni illóolajat? Igen az eredeti receptben ott van, hogy opcionálisan 8 literenként (2 gallon) 10-15 csepp illóolajat lehet a keverékhez adni. Ajánlott illóolaj: levendula, rozmaring, teafa illóolaj.

Ui2: Több, mint két hónapja mosok vele, fehéret, színeset, inget, kabátot, anorákot. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Torgab szerint:

  Kedves Spórolós Anyuka!
  Nagyon tetszik a blogod, és hatalmas lelkesedéssel készítettem el 4 nappal ezelőtt a mosógélt a leírtak szerint.
  Viszont nagyon elszomorodtam, mert azóta sem kocsonyásodott be, teljesen híg maradt, a tetején 2 cm vastagon fehér, a víz alatta külön. Kérlek, vígasztalj meg valami elképzelhető magyarázattal!
  Talán a mosószappannal lehet valami baj? 100 Ft-osban vettem, nem volt az a tipikus mosószappan illata…
  Válaszodat előre is köszönöm!!!
  Járt még így valaki? :-(

 2. burgya@freemail.hu szerint:

  Sziasztok!
  Igaz nagyon uj vagyok és szeretnék spórolni,de nem lelem ennek a 36l-es mosógélnek a receptjét.Kérlek irjátok meg nekem!
  Köszi.

 3. nyvezse@gmail.com szerint:

  Köszönöm! ( kimaradt…)Kbm

 4. nyvezse@gmail.com szerint:

  Végre sikerült kikutyulnom! A mosott ruháknak szappanszaguk lett, a második adagnál már használtam ecet öblítést.. Mivel a napon száradtak finom nyár szagú lett mind a két adag.. A foltosakat elő kell kezelnem, a kakaófolttal ugyanúgy nem birkózik meg, mint a mosódió. Caola szappanból készítettem, illatos lett a mosószerem. Megtartom.
  Üdv: Kétbalkézmami

 5. anya.sporol@gmail.com szerint: (előzmény @3dina329@gmail.com)

  Én bóraxost használok és nekem bejön. A fűfoltot nem viszi ki, bár a múltkor amikor nem volt olyan erős a folt kihozta, de a hétvégi szalonnás zsíros, fűfoltot nem hozta ki, még az epeszappan sem. Valószínűleg a barackfoltot sem fogja kihozni. Én kiegészítőkén epeszappan gallseifét használok, dmben lehet kapni, 200 Ft alatt van! De kíváncsi vagyok én is a többiek véleményére!

 6. 3dina329@gmail.com szerint:

  Sziasztok!
  Kinek hogy vált be a mosószer? (A bóraxos és a bórax nélküli mosószer tapasztalatok is érdekelnének). “Gyerekfoltok” (bébiétel maradvány, fű folt stb) ellen is jó vagy kell valamilyen kiegészítő kezelés (áztatás vagy a folt mosószappannal való bedörzsölésére gondolok). Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

 7. szagloszerv@citromail.hu szerint:

  A bórax szerintem nyugodtan ki is hagyható. A mosószóda és a mosószappan remekül megteszi a hatását.

 8. anya.sporol@gmail.com szerint: (előzmény @meluka@freemail.hu)

  Úgy, hogy az üres mosószeres tartót félig töltöd fel a kész mosószerrel és aztán felöntöd vízzel. Aztán jól összerázod és már mehet is a folyékony mosószer adagolóba! :)

 9. meluka@freemail.hu szerint:

  Sziasztok.Bocsánat, egy hülye kérdés, biztos figyelmetlen voltam.HOgy lesz a 18 literből végülis 36? Köszi M.

 10. anya.sporol@gmail.com szerint: (előzmény @marosicsilla@yahoo.com)

  Köszi! Nálunk ez fel sem merül, a szereket elzárom a gyerekek elől, amikor csinálom nincsenek ott és a mosószeres vödrön is ott a teteje! De akinek felfedezni vágyó gyerekei vannak, azoknak FIGYELEM!!!

 11. marosicsilla@yahoo.com szerint:

  Kedves spórolós anyukák! A bórax meglehetősen mérgező kemikália. Nem azt mondom, hogy ne használjátok, de legyetek nagyon körültekintőek!!! 5 gramm bórax halálos lehet egy kisgyerekre vagy egy kisállatra. (Felnőtteknek 15-20 gramm a halálos adag). Gyerekek elől jól zárjátok el a bóraxot és a kész mosószert is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


kategória

Nézettség

 • Blog nézettsége: 683346


Életfilozófiám

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény,hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!!!!

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!