AnyaSpórol

1 csirkemellből hogyan lesz 12 szelet?

Betáraztam csirkemellből, fogyókúrázzunk címszóval, esti vacsi húsi és egy kis saláta, vagy párolt zöldség. Rántva imádják a gyerekek, vagy krumplival, rizzsel, vagy akár valamilyen zöccséggel (tudom ám, hogy hogy kell leírni: zöldség). Mondjuk az én gyerekeim nem esznek főzeléket, de ahhoz is kitűnő, inkább töltve, vagy rakottan eszik meg őket.

Nagyanyám sajnos már nem  él, de szerintem ő is ugyanígy gazdálkodott a hús felvágásával, mint én, amikor összesen tízen ettünk nála minden nap 🙂  A csirkemell viszonylag vastag, nagyobb volt. Rántva kiadósabb, mint sütve.

Ha pedig még az olajon is akarunk spórolni, akkor legjobb, ha a sütőben sütjük. 🙂 Ha viszonylag vékonyabbak a szeletek, akkor nagyon gyorsan átsülnek az olajban, ha még a panírt akarjuk turbózni a kukorica pehely alján maradt cuccot keverjük bele a morzsába.

Friss  morzsám mindig van, mert a megszáradt zsemléket, kenyereket félre teszem és azokat a felhasználás előtt darálom le. Állni nem jó hagyni, mert megavasodik 🙁

Lássuk a folyamatot képről képre, lépésről lépésre:

1 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 1

2. lépés:

csirkemll felszeletelés anyasporol 2

3 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 3

4 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 4

5 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 5

6 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 6

7 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 7

8 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 8

9 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 9

10 lépés: csirkemll felszeletelés anyasporol 10

Végeredmény: csirkemll felszeletelés anyasporol 11

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. anya.sporol@gmail.com says: (előzmény @Szilviaa)

  Szia!

  Régen alapbeállítás volt, hogy minden bejegyzéshez hozzá lehet szólni, most már engedélyeztem, megtennéd, hogy átmásolod oda is a hosszászólásodat és akkor innen törlöm. És köszi, hogy megosztod a tapasztalataidat is 🙂
  Egyik ismerősöm a végén normál tetra pelenkával oldotta meg, meg gumibugyival, mint anyáink régen, és ha valahová mentek, akkor vette a dm öko pelenkáját használta.

 2. Szilviaa says:

  Szia!
  Sajna nem lehet hozzászólni a pelusos bejegyzésedhez, nincs engedélyezve, így, ha nem gond ide írom..
  Kissé becsapós ez a pelus dolog. Nekem van eldobható is, meg sima is. Pontosan azért, mert az első gyerekemnél rengeteget költöttem pelusra. Azóta tudatosabb is vagyok, és megfontoltabb is.
  Rengeteget olvastam a mosható pelusokról, és abból vásároltam be készletet, amelyiket a legtöbben dícsérték. Mondanom sem kell, épp mi is azok közé kerültünk, akiknek nem vált be az a fajta, vagyis a babának…a 80 ezres készletet 50 ezerért adtam el, itt buktam 30 ezret. Következőnek még mindig kitartóan vásároltam többféléből 2-2 darabot…itt amelyek nem váltak be szintén anyagi veszteséget okoztak..sebaj, megtaláltuk, amelyik jó…csakhogy azt egy idő után kinőtte, mert ugye itt van külső és belső. És a belsők sem egyformák. Sajnos, ami nekünk jó volt, az épp kisebb típus volt. És persze ezekből is van nappali és éjszakai belső is…szóval igyekeztünk újra megtalálni a megfelelőt. Összességében mire fölszerelkeztünk olyan 280 ezer ft ment el pelusra..és ez rövid időn belül, nagyobb összegekben, nem havi lebontásban…a mostaniból így már csak néhány darab van, és bizony veszem mellé a dm öko pelusát is. Egyébként nagyon jók a mosható pelenkák, de ritka nagy szerencse kell hozzá, hogy valaki elsőre megtalálja a neki megfelelőt. A végére anyagilag ugyanúgy jövök ki, mint azok, akik a márkás pelusokat veszik, csak én még áztatom és mosom is. Szóval pusztán anyagi megfontolásból nem ajánlom, fontos hozzá az a kitartás is, hogy márpedig akkor is környezettudatos maradok…
  Jah, és érdemes tudni, hogy ezek nagyobb méretű betétek, tehát, ha a body nem elég rugalmas, akkor nem árt egy mérettel nagyobbat venni a nagy popó miatt.:))
  Szilvi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!