AnyaSpórol

Homokozó raklapból 3 óra alatt :)

Pénteken vendégségben voltunk és a végén a homokozóban kötöttek ki a gyerekek. Onnantól kezdve nem volt menekvés. Fiam egyfolytában azzal rágta a fülünket, hogy neki homokozó kell, azonnal. Menjünk és vegyünk. Hát hogyispersze, pont ebben a hónapban!?! Nem, nem veszünk és kész. És ekkor jött a megvilágosodás, mert nem hiába nézem olyan sokat a pinterestet… Tovább »

Újrahasznosított anyagokból írószer rendező a gyerekeknek

Tegnap leltem rá a MintaMókus honlapján erre a mandarin dobozból készített írószer tárolóra. Rögtön megvilágosodtam. Nálunk az összes ceruza, filctoll, olló, hegyező, ecset, mind össze-vissza van dobálva egy műanyag dobozba – lásd képen alul.  Átláthatatlan, amikor meg használni akarjuk a ceruzákat ki kell önteni, hogy a gyerekek meg tudják találni a színeket. Mivel gyerekeim már… Tovább »

Flyt iratrendező új ruhában

A horoszkópom szerint nekem nagyon nagy lakberendezőnek és lakásszépítőnek kéne lennem, na most be kell vallanom, hogy nem vagyok az. 🙂 3 év alatt háromszor költöztünk, egyszer apámhoz, mert sikerült eladni a lakásunkat, éljen, de még nem találtunk újat. Mire az új kész lett már nála laktunk majdnem egy éve, 1 szobában négyen, amikor beköltöztünk… Tovább »

Grillrács tisztítása egyszerűen

Németországban tegnap volt anyák napja, így vettem magamnak a bátorságot és közöltem Férjjel, hogy ma én nem főzök, tehát rajta a sor, hajrá, grillezhet, reggel még a húst is bepácoltattam vele 🙂 Hiszen én ma nem csinálok semmit, felteszem a lábam és okosan, az e-bookommal a kezemben nézek ki a fejemből, erősen. 🙂 A grillezés… Tovább »

Duguláselhárítás házilag

Apukám duguláselhárítással foglalkozik, így adott volt, hogy korán elsajátítom a duguláselhárítás fortélyait, mivel a cipész cipője lukas a duguláselhárító lányának pedig  mindig eldugul a lefolyója.  Így aztán én veszem kezembe a dolgokat,  amíg apám meg nem oldja. 🙂 Simán szétszedem a szifont is 🙂 Na jó, azért idáig ne menjünk el, mert aztán a tömítés… Tovább »

Bolti súrolószer helyett- avagy a szódabikarbóna csodákra képes

Olyan baromi nagy szerencsém van, hogy itt a bérelt kégliben fehér mosogatóm van. A házat kb. a nyolcvanas évek elején építették és azóta itt van. Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy aki ezt a formátumot kitalálta, azt arra kötelezném, hogy egész életében vakargassa róla a piszkot, mert minden meglátszik rajta, meg még rondábbakat is gondoltam vele… Tovább »

Szőnyegtisztítás öko (olcsó) módszerekkel – Tavaszi nagytakarítás

Be kell vallanom összesen 3 szőnyegünk van. A gyerekszobában van két szőnyeg egyenesen az ikeából, mindkettő autós. Fiam gondos munkájának köszönhetően fel is vannak festve a táblák és az irányjelzők zsírkrétával. Amikor lekopott újrafestette, hagytam neki, nem perzsa szőnyeg 🙂 Ezeket csak kiporszínyózom, már ha nincs rajta 5001 db mütyür, kisautó, kinderbizbasz, stb. A nappaliban… Tovább »

Olcsó – öko padlóápolás

Mivel is mossak fel? Régen domestossal mostam fel a padlót, a laminált padlót meg erre való laminált padlóápolóval.  Biztosan van más megoldás is?! Múltkor voltam egy háztartásba, ahol annyi vegyszer volt, hogy dobtam egy hátast, elkezdtem gondolkozni, hogy nálam hány vegyszer van, jelentem egyre kevesebb, nemcsak öko vagyok, hanem még egy csomó pénzt is spórolok  Így… Tovább »

Tojásfestés ételfestékkel

Utálok tojást festeni, meg lehet vetni érte, de ez van. Gyerekkorom óta küszködök ezzel a traumával, mivel én voltam mindig a kétbalkezes gyerek, akinek annyi kreatív vénája sincs, mint egy kutyának, na jó szegény kutyákat ne bántsuk. Tesóm és unokatesóm gyönyörűeket alkottak és ketten párban röhögték ki az én alkotásaimat. Nem beszélve arról, hogy milyen… Tovább »

Húsvéti csokinyuszi helyett

5 és fél  éves fiam Mikuláskor közölte, hogy neki több csoki nem is kell és vigyem innen őket. Persze minden rokontól azt kapott, szépen elsütögettem a csokis muffinba, úgy képes volt megenni, és én is. Ennek örömére megfogadtam, hogy tőlem egy csokinyuszit nem kapnak, azért túl drága, hogy beletegyem a csokis muffinba. Nagyon jó ötletek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!