AnyaSpórol

Hogyan lehet havonta több, mint 6000 forintot spórolni a pelenkán?

Nem voltam elég bátor, nem volt elég információm és lusta voltam változtatni, tartozom a lelkiismeretemnek, hogy erről is írjak. Ha még egy gyermekem születne, akkor tuti, hogy ezt a megoldást választanám, méghozzá a mosható pelenkát.  Hogy miért? Lássuk az érveket: olcsóbb, környezetkímélőbb, a baba bőrének is jó, és hamarabb szoknak le a pelusról 🙂 Igaz… Tovább »

Bolti súrolószer helyett- avagy a szódabikarbóna csodákra képes

Olyan baromi nagy szerencsém van, hogy itt a bérelt kégliben fehér mosogatóm van. A házat kb. a nyolcvanas évek elején építették és azóta itt van. Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy aki ezt a formátumot kitalálta, azt arra kötelezném, hogy egész életében vakargassa róla a piszkot, mert minden meglátszik rajta, meg még rondábbakat is gondoltam vele… Tovább »

Szőnyegtisztítás öko (olcsó) módszerekkel – Tavaszi nagytakarítás

Be kell vallanom összesen 3 szőnyegünk van. A gyerekszobában van két szőnyeg egyenesen az ikeából, mindkettő autós. Fiam gondos munkájának köszönhetően fel is vannak festve a táblák és az irányjelzők zsírkrétával. Amikor lekopott újrafestette, hagytam neki, nem perzsa szőnyeg 🙂 Ezeket csak kiporszínyózom, már ha nincs rajta 5001 db mütyür, kisautó, kinderbizbasz, stb. A nappaliban… Tovább »

Olcsó – öko padlóápolás

Mivel is mossak fel? Régen domestossal mostam fel a padlót, a laminált padlót meg erre való laminált padlóápolóval.  Biztosan van más megoldás is?! Múltkor voltam egy háztartásba, ahol annyi vegyszer volt, hogy dobtam egy hátast, elkezdtem gondolkozni, hogy nálam hány vegyszer van, jelentem egyre kevesebb, nemcsak öko vagyok, hanem még egy csomó pénzt is spórolok  Így… Tovább »

Heti menü – avagy hogyan ne pazaroljuk az ételt

Tervezni, tervezni, tervezni 🙂 Már többször írtam róla, de megunhatatlan a téma. Főleg, hogy mindig van, ami lejár a hűtőben és van olyan maradék, amit már senki nem akar megenni. Ilyenkor lelkiismeret furdalásom van, de a romlott dolgot nem fogom megenni. Ha a havi költségvetésünket egyszer részletesen megfigyeljük, vagy akár többször, akkor rájövünk, hogy iszonyat… Tovább »

Krumpli minden mennyiségben

Imádom a krumplit, bárhogy 🙂 Így aztán jöhet minden mennyiségben. Főleg, hogy fehérje diétát kell tartanom 🙁 ami azt jelenti, hogy akár 2 kg krumplit is megehetnék egy nap, mondjuk akkor semmi mást. Húst viszont annál kevesebbet. 🙁 A krumpli olcsó, persze csak akkor, ha valaki nem lila krumplit akar venni, és laktató. Nálam jöhet… Tovább »

Köszi Ökoanyu – azaz mosogatás fillérekből

Korábbi blogomon már kísérleteztem, hogy mivel tudnám kiváltani a mosogatótablettát. Találtam recepteket, meg olyat, amihez nagyon sok minden kell. Találtam olyat, amit végül nem csináltam meg, mert nagyon időigényes lett volna. (citromot, narancsot kell pucolni és érlelni, hogy koncentrátum legyen és ezt csöpögtetni az adagolóba) Végre egy egyszerű és olcsó megoldás. Az eredmény meg magáért… Tovább »

Folyékony mosószer házilag mosogatószerből

Annak, aki túl bonyolultnak és pepecselőnek találta a házi folyékony mosószert mosószappanból, annak itt egy gyors, egyszerű megoldás.  Mossunk mosogatószerrel! Nem egy új találmány, tesóm is ezzel szokott mosni, méghozzá a Frosch 0,7 literes mosogatószert öntötte a ruhákhoz és láss csodát tiszták lettek. Folttisztításra meg ott van a jó öreg epeszappan. Mi kell a folyékony… Tovább »

Bye, bye cukros kakaópor – avagy a nyúlon túl ;)

Elfogyott, sehol sem találtunk, Úr Isten, most mi lesz??? Mi?? Hát főzünk rendes kakaót, mint gyerekkorunkban, ami oly “szörnyű” volt a nyulas kakaó nélkül. 😉 Még a mai napig nem értem, hogy hogy is nőhettem fel nélküle ?! Azért lettem biztos ilyen 😀 Nagymamimnál töltöttük mindig a nyarat, minket négyünket, kettő ebből unokatesóim, “kivágtak” hozzá…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!