AnyaSpórol

Karácsonyi lapok sk

Karácsonyi lapokat postán már nem szokás küldeni, számtalanszor meghallgatom a rádióban, elolvasom az interneten a pro és kontra véleményeket. Eddig én sem törtem magam, hogy képeslapokat küldjek karácsonyra, húsvétra, akármire, mert minek, ott a telefon, internet, email, stb.  meg úgyis találkozunk. Most viszont más a helyzet, és mi a helyzethez alkalmazkodunk, bár nyugaton a helyzet… Tovább »

Karácsonyi menü – minél egyszerűbb annál jobb

Olvasom a kulinárisabbaknál kulinárisabb recepteket, beigli sütőtök lekvárral, meg ilyenek.  Megmondom őszintén, hogy eddig minden különleges dolog nagyon vonzott, nem mondom, hogy mindig megvalósítottam, de most úgy döntöttem, hogy nem a vendégeknek fogok főzni és a főzéstudományomat fitogtatni, hanem főzök valami normálisat, amit a gyerekek is megesznek. Biztos nem ez érdekli a Jézuskát, hogy milyen különleges… Tovább »

Karácsonyi díszítés és ajándékok

Képek jönnek. Méghozzá olyanok, amiket mi, vagyis inkább én készítettem, mert gyerekek az elején lelkesek voltak, de aztán leszakadtak. Ötletek forrása pedig alább linkeken sorba! Megmondom őszintén, hogy remegtem a boltba, hogy valamilyen szép kínai fröccsöntött csillogós, villogós ízét beszerezzek, de visszatartottam magam, gondoltam, hogy most én kreálok, persze vettem arany láncot, mert abból készítettem… Tovább »

Karácsonyi ajándékok házhoz(ilag) és egy ötlet a vízforraló gyors tisztítására

Jöttem nyávogni, semmi kedvem semmihez, a karácsony csak felizgatni tud. Fáj a fejem, a fülem és úgy érzem, mintha egész nap egy elefánt ülne a fejemen, és nem akar leszállni róla. Leterít egy rohadt ovis vírus, vagy mittudom én, hogy honnan jön. Szerencsére gyerekek még nem betegek. Ennek örömére úgy vagyok mindennel, hogy legszívesebben bebújnék… Tovább »

Adventi készülődés – last minute adventi koszorú

Van egy dobozom, amiben több, mint 10 éve gyűjtöm az adventi koszorúról a cuccokat, szalagok, gömbök, tobozok, termések, fahéj, stb. Mindig ezeket variálom az aktuális koszorún, amit mindig én csinálok. Igen ám, de ez a doboz otthon, Magyarországon, nyugszik a konyhaszekrény alatt. Így aztán ebből nem csinálok semmit, hacsak nem telepatálom ide, ilyen képességem még… Tovább »

Adventi naptár és karácsonyi készülődés gyerekekkel

Teljesen lenyűgözött, hogy vécépapír gurigából miket lehet készíteni, leghasznosabb anyag :)) Úgyhogy kiadtam az utasítást, hogy mindenki nyugodtan használjon vécépapírt, többet Férjnek sem kell visszafognia magát 🙂 Tényleg kezd a gyűjtési mániám kórossá válni! 🙂 Aztán az egyik kreatív facebookos oldal megmutatta a megoldást a Magyarországon hagyott adventi naptár helyettesítésére! Megvan. Kész is. Igaz egyik… Tovább »

SK ajándék nagyiknak, dédiknek

Nálunk nagyik és dédik legjobban annak örülnek, ha az  (déd)unokák készítenek valamit, vagy annak, ha kapnak róluk jó sok fotót, videofelvételt: Íme a szuper dédi és nagyi karácsonyi csomag összeállítás:  KÉPELŐHÍVÁS: Az évben készült legjobb képekből készített összeállítás és a dm-en honlapján ajánlott  Cewe rendelőszoftverján keresztül hívom elő őket. Egy normál  10×13-as kép 100 db felett 19 Ft/db…. Tovább »

Gyűjtögető életmód, avagy a karácsonyi előkészületek októberben :)

Férj szombaton reggel, mikor a gyerekek még aludtak, kávézás közben feltette a kérdést, és kinek mit ajándékozunk karácsonyra? Leesett az állam, még jó, hogy nem a kávé a kezemből. Ilyen előrelátó férjem van, aki ki szeretné venni a részét ebből, különben minden rám van bízva, én találok ki mindent, stb.  Vissza is kérdeztem, Te mire… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!