AnyaSpórol

Hogyan lehet havonta több, mint 6000 forintot spórolni a pelenkán?

Nem voltam elég bátor, nem volt elég információm és lusta voltam változtatni, tartozom a lelkiismeretemnek, hogy erről is írjak. Ha még egy gyermekem születne, akkor tuti, hogy ezt a megoldást választanám, méghozzá a mosható pelenkát.  Hogy miért? Lássuk az érveket: olcsóbb, környezetkímélőbb, a baba bőrének is jó, és hamarabb szoknak le a pelusról 🙂 Igaz… Tovább »

1 csirkemellből hogyan lesz 12 szelet?

Betáraztam csirkemellből, fogyókúrázzunk címszóval, esti vacsi húsi és egy kis saláta, vagy párolt zöldség. Rántva imádják a gyerekek, vagy krumplival, rizzsel, vagy akár valamilyen zöccséggel (tudom ám, hogy hogy kell leírni: zöldség). Mondjuk az én gyerekeim nem esznek főzeléket, de ahhoz is kitűnő, inkább töltve, vagy rakottan eszik meg őket. Nagyanyám sajnos már nem  él,… Tovább »

Grillrács tisztítása egyszerűen

Németországban tegnap volt anyák napja, így vettem magamnak a bátorságot és közöltem Férjjel, hogy ma én nem főzök, tehát rajta a sor, hajrá, grillezhet, reggel még a húst is bepácoltattam vele 🙂 Hiszen én ma nem csinálok semmit, felteszem a lábam és okosan, az e-bookommal a kezemben nézek ki a fejemből, erősen. 🙂 A grillezés… Tovább »

Duguláselhárítás házilag

Apukám duguláselhárítással foglalkozik, így adott volt, hogy korán elsajátítom a duguláselhárítás fortélyait, mivel a cipész cipője lukas a duguláselhárító lányának pedig  mindig eldugul a lefolyója.  Így aztán én veszem kezembe a dolgokat,  amíg apám meg nem oldja. 🙂 Simán szétszedem a szifont is 🙂 Na jó, azért idáig ne menjünk el, mert aztán a tömítés… Tovább »

Tojásfestés ételfestékkel

Utálok tojást festeni, meg lehet vetni érte, de ez van. Gyerekkorom óta küszködök ezzel a traumával, mivel én voltam mindig a kétbalkezes gyerek, akinek annyi kreatív vénája sincs, mint egy kutyának, na jó szegény kutyákat ne bántsuk. Tesóm és unokatesóm gyönyörűeket alkottak és ketten párban röhögték ki az én alkotásaimat. Nem beszélve arról, hogy milyen… Tovább »

Húsvéti csokinyuszi helyett

5 és fél  éves fiam Mikuláskor közölte, hogy neki több csoki nem is kell és vigyem innen őket. Persze minden rokontól azt kapott, szépen elsütögettem a csokis muffinba, úgy képes volt megenni, és én is. Ennek örömére megfogadtam, hogy tőlem egy csokinyuszit nem kapnak, azért túl drága, hogy beletegyem a csokis muffinba. Nagyon jó ötletek… Tovább »

Heti menü – avagy hogyan ne pazaroljuk az ételt

Tervezni, tervezni, tervezni 🙂 Már többször írtam róla, de megunhatatlan a téma. Főleg, hogy mindig van, ami lejár a hűtőben és van olyan maradék, amit már senki nem akar megenni. Ilyenkor lelkiismeret furdalásom van, de a romlott dolgot nem fogom megenni. Ha a havi költségvetésünket egyszer részletesen megfigyeljük, vagy akár többször, akkor rájövünk, hogy iszonyat… Tovább »

Házi müzli szelet

Ezekkel az egyszerű dolgokkal mindig úgy vagyok, hogy jaj de jó lenne elkészíteni, aztán mindig elfelejtkezem róla. Kedvenc újságom, egyetlen újság, amit megveszek a Good Food, hogy miért, mert minden étel után ott van, hogy mennyi fehérje van benne, tele van fincsi receptekkel, amik viszonylag egyszerűen elkészíthetőek, persze vannak, amik nem, de ez a müzlis… Tovább »

Folyékony szappan organikus szappanból :)

Gyerekkoromban utáltam a szappant! Ott állt a mosdó szélén a szappantartóban, vagy tiszta takony volt, már bocsánat, vagy szét volt repedezve, vagy hajszál volt benne, vagy mocsok tapadt rá. Brrrr nem szerettem na! Amióta spórolunk és egyre tudatosabb leszek, férj nem annyira, azóta én és a gyerekek szappannal fürdünk. Meguntam, hogy több száz forintot adok… Tovább »

Gyűjtögető életmód, avagy a karácsonyi előkészületek októberben :)

Férj szombaton reggel, mikor a gyerekek még aludtak, kávézás közben feltette a kérdést, és kinek mit ajándékozunk karácsonyra? Leesett az állam, még jó, hogy nem a kávé a kezemből. Ilyen előrelátó férjem van, aki ki szeretné venni a részét ebből, különben minden rám van bízva, én találok ki mindent, stb.  Vissza is kérdeztem, Te mire… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!