Szendvicssütő tisztítás 2 mozdulattal :)

2013 június 2. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Imádom a fedeles szendvicset – vagy minek hívják, én így :) Ha nem kéne főznöm gyerekeknek,  én simán beérném ezzel ebédre, májkrémes sajtos, vagy kolbászos sajtos, nyami. Viszont mindig úgy néz ki használat után, hogy boááá. Amikor elteszem soha nem takarítom ki és amikor előveszem és gyorsan kéne vele sütni, akkor meg szidom magam, hogy milyen hülye voltam. Nos ennek ezennel vége!!! Megvan a megoldás, megtaláltam a pinteresten.

LÉNYEG: Kész vagyunk a sütéssel, és amíg várjuk, hogy kihűljön a szendó, hogy ne égessük el vele a szájpadlásunkat, velem gyakran megesik, mert nagyon mohó vagyok. Addig benedvesítünk két papír konyhai törlőt – érdemesebb jó minőségűt venni, mert azok nem mállnak szét a víztől, én dm-eset használok. A szendvicssütőt KIHÚZZUK A KONNEKTORBÓL!!! és a két nedves papírtörlőt belehelyezzük és a tetejét rácsukjuk. Aztán hagyjuk az egészet így kihűlni.

Fontos, hogy HÚZZUK KI A GÉPET A KONNEKTORBÓL!!!  Ezt ne felejtsük el, mert különben felgyújthatjuk a lakást és leégethetjük a gépet!!!

Aztán amikor befejeztük a kajálást, akkor oda kell menni a géphez fel kell nyitni és láss csodát, minden rászárad, ráégett cucc lejött. Nekem az alját még kicsit át kellett törölnöm száraz papírtörölközővel, de ennyi.

Mehet a szekrénybe és nincs többé káromkodás és önszidás, ha máskor elővesszük és gyorsan akarunk szendvicset készíteni.

szendvicssütő tisztítása két mozdulattal

Nyereség:  

 • maradék hőt felhasználtuk,
 • vegyszert nem használtunk,
 • drága nem volt,
 • idegeinket megvédtük,
 • nem kapargattuk és sértettük fel a teflon bevonatot :)

Ki próbálj ki? 

Gyomirtás egyszerűen:)

2013 május 20. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Gyomirtás, brrr. Kapálás, igen, a világbéke érdekében. De mi van, ha a díszkő között nőtt ki az a nyomorult gaz. Ilyenkor jön a térdelés és a késsel való kipiszkálás, mondjuk több tíz négyzetméteren át, hát köszi, inkább nőjön ki a gyom, de hogy én ezt nem csinálom tuti.  Dehogynem csinálom, mit szólnak a szomszédok, ha én nem állok be a sorba.  :)

Egyszer Férj sváb nagyijánál voltunk Ófaluban és nem volt más, mint hogy mi nyírjuk le a füvet és gyomláljuk ki az árkot, ami a ház előtt volt. Én részem a gyomlálás volt,  Férj, akkor még csak barát státuszban, füvet nyírt. Mivel új voltam a faluba, így én voltam aznap délelőtt a helyi nevezetesség. Köröztek felettem, vagyis az utcán a falu hírforrásai, Lizi néni a Reuters helyi kiküldött tudósítója  és a felső falu lelkes hírleadója, vagy Kádi néni, egyenesen az ATI hírügynökségtől, az alsó falu hírmondója – ez utóbbit kitaláltam. Lizi néni viszont tényleg ott volt és a templom előtti padnál leadta az alsó falunak az infot  :). Lényeg, én nagyon kellemetlenül éreztem magam, és mindenkinek elmondtam, hogy Budapestről jövök, ergo nem csináltam ilyet, na jó, azért majdnem vidéken nőttem fel Budapesten belül, de akkor sem csináltam ilyet soha :)

Kedvenc bloggerem megvilágosított, hogy milyen egyszerű is a gyomirtás a kövek között. Nem kell más hozzá, mint normál ECET. Nekem  még volt a sprickolomban, a grillrács takarításából maradt almaecet, így hát azt fröccsköltem ki a gyomra.

Nem tudom, hogy milyen tudományos magyarázata van ennek, de ilyen lett. Egyszerűen ki tudtam húzni.

Egyszóval, olcsón, és vegyszermentesen irtottam a gyomot :) Lehet, hogy a virágok és a paradicsom palánták között nem tenném meg, de a kövek között bármikor.

Nézzétek a képeket.

gyomírtás ecettel anyasporol

Előtte így nézett ki minden
g

adtam neki az ecettel :)

gyomírtás ecettel anyasporol23 nap múlva így nézett ki

gyomírtás ecettel anyasporol3Gyom közelről

Grillrács tisztítása egyszerűen

2013 május 13. | Szerző: | Hozzászólások (2)

Németországban tegnap volt anyák napja, így vettem magamnak a bátorságot és közöltem Férjjel, hogy ma én nem főzök, tehát rajta a sor, hajrá, grillezhet, reggel még a húst is bepácoltattam vele :) Hiszen én ma nem csinálok semmit, felteszem a lábam és okosan, az e-bookommal a kezemben nézek ki a fejemből, erősen. :)

A grillezés első lépése a rács letisztítása, na kinek kell ezt csinálni? Kinek? Enyém mindig a megtiszteltetés, hát hogyne. Miután megsül nálunk a húsi, otthagyjuk az egészet, hogy majd következő alkalommal kelljen mindent kitisztítani, úgyis forró, nem lehet vele semmit kezdeni, címszó alatt. Amit a legjobban utálok, hogy Férj mindig fogja azt a rohadt grillrácsot és beleteszi a mosogatótálba, hogy akkor ezt most azonnal takarítsam le. Szabadítsam meg a ráégett húscafatoktól és zsírtól. Ilyenkor egy szivacs tuti tönkre megy, mert azt a zsírt soha nem fogom onnan eltávolítani, nem beszélve, hogy a kezem ragad, a mosogató ragad. Dupla, tripla meló. Én az energiámmal is szeretek spórolni 😀

Még jó, hogy néztünk német tévét, mert ott láttam először, hogy hogy kell gyorsan  grillrácsot tisztítani.

Nem kell hozzá más csak ALMAECET és SPRICKOLÓS ÜVEG, meg egy újságpapír.

grillrács tisztításanyasporol

Fogom az újságpapírt, ráteszem a grillrácsot, telespriccelem almaecettel mindkét oldalát és ráborítom az újság másik felét. Hagyom hadd álljon a cucc, amíg Férj parazsat csinál, tűzet csihol, káromkodik, elégeti a kezét, visszatalál az ősemberhez, stb.

Aztán megfogom a drótkefét, kihámozom az újság közül a rácsot és adok neki, jól megkefélem;) És már kész is :) Apám mindig egy darab szalonnával, vagy bőrrel keni át a rácsot, mielőtt elkezd sütni, mi is így csináljuk.

Többé nincs mocskos szivacs, nincs mocskos mosogató és többszöri munka.

Én imádok grillezni, tegnap gyönyörű idő volt, pont annyi ideig, amíg Férj grillezett, aztán jött a jégeső, vihar, és megint a napsütés. Tiszta bolond az időjárás. És rohadt hideg van. Végül is jól zárult az anyák napja és még egy könyvet is sikerült kiolvasnom, amiken jókat röhögtem :)

Duguláselhárítás házilag

2013 május 2. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Apukám duguláselhárítással foglalkozik, így adott volt, hogy korán elsajátítom a duguláselhárítás fortélyait, mivel a cipész cipője lukas a duguláselhárító lányának pedig  mindig eldugul a lefolyója.  Így aztán én veszem kezembe a dolgokat,  amíg apám meg nem oldja. :)

Simán szétszedem a szifont is :) Na jó, azért idáig ne menjünk el, mert aztán a tömítés elcsúszik, ezt hagyjuk a férfiakra és ha rosszul teszik össze, legalább nem mi leszünk a hibások.;)

Muszáj volt duguláselhárítanom, mert kislányom a skarlát mellé még egy fosós vírust is bekapott, remek volt, éjszaka beállítani a kádba és lemosni róla a fosit. Aztán visszaadtam rá a pelenkát biztonság kedvéért, szerencsére nem esett vissza.

Nem is ez a lényeg, szóval ott állt szegény a kádban és a kakis víz nem akart lemenni, akkor kihúztam a dugót és amit láttam, boááá.  Gondoltam hajnali 3-kor mégsem esek neki duguláselhárítani, majd reggel, full fitten 😀 Semmitől nem undorodom jobban, mint a hajtól és mivel ez bérlemény ahol lakunk, gondolom az előző lakó haja is benne volt. A képeken látszik miért nem ment le a trutyi, bár nem lett éles képem a trutyis lefolyóról, mintha még a fényképezőm is rosszul lett volna tőle. Így aztán nem volt  más választásom ki kellett takarítani, apám 900 km-re.

LÉNYEG: Először is szereztem egy pumpát, kölcsönkértem a szomszédtól ( Wasserpumpe). Aztán elkezdetem a lefolyóból a hajakat kikaparászni egy drót segítségével, igyekeztem semmire sem gondolni. Hajak barna kakidarabokkal.  

duguláselhárítás anyasporol

Aztán fogtam a mosószódát és beleöntöttem a lefolyóba, utána rá ecetet, nagyon pezsgett remekül nézett ki, de valahol láttam, hogy ezzel duguláselhárítanak. A tévében reklámozottakba nem hiszek, egyrészt erős vegyszer, másrészt apám mindig lehurrogja, így nem is próbálkoztam vele. Persze amikor skypeon elmondtam neki, hogy mit tettem kiröhögött, mert a lúgos és a savas üti egymás így semmit nem csináltam, szerinte. De én nem így láttam. Utána melegvízet engedtem a kádba és jött a pumpálás. Ezt úgy kellene kivitelezni, hogy az ember befogja a túlfolyót, mondjuk egy törölközővel, mert úgy sokkal hatásosabb. Ehhez kell segítség, jól megpumpáltam, többször. Aztán ha ez sem segít jöhet a melegvíz, persze nagynyomásúval jobb lett volna, de nekem csak zuhanyrózsám volt. Apám adta az ötletet, hogy csavarjam le a zuhanyfejet és a csővel adjak neki, figyelem a zuhanyfejt tartó csavar nehogy a lefolyóba essen!!! Ha lehet papírtörlővel vagy akár törölközővel a lefolyót körbe kell bástyázni, hogy ne jöjjön ki a víz. Aztán megint pumpálás.

A lefolyót magát meg szépen kikeféltem a sárga és egyéb színű lerakodásoktól, egy fogkefe segítségével. Így lett egy szuper tiszta kádlefolyóm.

A konyhai lefolyót kéne még kitakarítanom, mert amikor apám még otthon szétszedte mondta, hogy teljesen el volt zsírosodva a cső és ezért nem ment le a víz. Valszeg itt is el van zsírosodva, mert nem mindig folyik le pikk-pakk a víz.

MOSÓSZÓDA remek zsíroldó. Még nem adtam vissza a pumpát a szomszédnak, arra várok, hogy eljöjjön a pillanat, hogy kedvem legyen duguláselhárítani a konyhában is. Akkor tuti, hogy beöntök a lefolyóba egy jó nagy adag mosószódát, ecetet nem öntök rá, csak jó forró vizet, hagyom, hogy álljon a cucc. És után jól megpumpálom úgy, hogy a túlfolyót befogom. Remélem nem dugul el semmi, amíg apám nem jön újra látogatni minket, mert itt kint a szakember munkadíja jóval magasabb, mint otthon.

Mindenkit megkérek, hogy apámnak senki ne mondja el, hogy erről írtam, mert kitér a hitéből. Ő a rendes dolgokba hisz, csőgörény, nagynyomású és ilyenek :)

Ti hogy hárítjátok el a dugulást?

Bolti súrolószer helyett- avagy a szódabikarbóna csodákra képes

2013 április 24. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Olyan baromi nagy szerencsém van, hogy itt a bérelt kégliben fehér mosogatóm van. A házat kb. a nyolcvanas évek elején építették és azóta itt van. Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy aki ezt a formátumot kitalálta, azt arra kötelezném, hogy egész életében vakargassa róla a piszkot, mert minden meglátszik rajta, meg még rondábbakat is gondoltam vele kapcsolatban, de azt nem írnám ide le. Mielőtt mindent bevágok a mosogatógépbe, azelőtt itt parkolnak a mosatlan edények, ide kerül a nagy piszok a lábosokról, és van, hogy elég sok minden összegyűlik az alján.


Nem vagyok egy tühtig típus és van amikor kerülöm a mosogatóval találkozást rendesen, csak amikor már nagyon nagy halom gyűlt össze, akkor nyúlok hozzá. Középen meg van egy kis mélyedés, a szárító és a mosogatótál között, minek még nem jöttem rá. Ebben pedig egy műanyag betét, na ez még undorítóbban néz ki, penészes is szokott lenni…. Én a praktikus, egyszerű dolgokat szeretem, nem tudom, szerintem nekem valami minimál design kéne, de a romantikus lelkem hadakozik ellene. Van romantikus minimal design?? Otthon egyszerű rozsdamentes acél mosogatóm van.

 

Lényeg, mit szaporítom itt a szót? Tehát ha valakinek olyan szerencséje van, hogy fehér a mosogatótálja, annak itt a megoldás, hogy mindig ragyogjon ez a fehér borzadvány.

Jó sok szódabikarbóna kell hozzá. Elmosogattam mindent, jaj a nevemet aranyba foglalják. Szódabikarbónát egy tálba tettem és annyi vizet öntöttem hozzá, hogy sűrű massza legyen. Ezzel a masszával bealapoztam a mosogatótál alját. Hagytam legalább fél órát hatni, aztán a két szép ujjammal elkezdtem bedörgöli a szódabikarbónát a mosogató aljába, oldalába, mindenhová. Szivaccsal nem jártam sikerrel, de amikor a szódabikarbóna szemcséit dörgöltem, igen.

szodabikarbóna surolószeranyasprolA képek csalókák, de a változás tényleg szemet gyönyörködtető volt, és ahhoz képest, hogy lassan 30 éves elfogadhatóan nézett ki az előtte állapothoz képest.

A szódabikarbóna univerzális mindenre jó tisztítószer, komolyan és még a gyomromnak is jót tesz, ha telezabálom magam:) Csak az íze ne lenne olyan rossz 😀

 

Szőnyegtisztítás öko (olcsó) módszerekkel – Tavaszi nagytakarítás

2013 április 16. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Be kell vallanom összesen 3 szőnyegünk van. A gyerekszobában van két szőnyeg egyenesen az ikeából, mindkettő autós. Fiam gondos munkájának köszönhetően fel is vannak festve a táblák és az irányjelzők zsírkrétával. Amikor lekopott újrafestette, hagytam neki, nem perzsa szőnyeg :) Ezeket csak kiporszínyózom, már ha nincs rajta 5001 db mütyür, kisautó, kinderbizbasz, stb.

A nappaliban kb. 4 hónapja van egy bolyhos piszkosfehér snű szőnyeg, 100% polieszter, forrás: Ikea. Lekopogom, bár amilyen szerencsém van, hiába, hogy eddig még nem volt foltos. Egyszer böfizte le sárgarépával egy kisbaba, de az viszonylag gyorsan lekopott róla. Lehet, hogy ez csak órák, napok kérdése, hogy foltos legyen. Fő az optimizmus, de én már mindenre fel vagyok készülve:)

Amikor a pinteresten szörföltem és megláttam több megoldást a szőnyegtisztításra, azonnal félretettem magamnak, hogy ha ilyen történne azonnal legyen kéznél megoldás. Egyik kedves olvasóm és követőm, húú de beképzelt vagyok, feltette a kérdést, hogy a tavaszi nagytakarítás alkalmával a szőnyegeket is kitakarítaná és van-e rá valamilyen ötletem.

Íme néhány megoldás szőnyeg tisztításra, folteltávolításra: 

szőnyegtisztításanyasporol

Ha a TELJES szőnyeget szeretnénk kitakarítani, felfrissíteni, akkor nincs más dolgunk, mint kukorica keményítőt szépen rászitálunk a szőnyegre, vagy szódabikarbónát és rajta hagyjuk egy órát, utána pedig jól kiporszívózzuk.  Láttam olyan megoldást is, ahol a szódabikarbónába levendula illóolajat csepegtettek és azt összekeverték villával és azt szórták a szőnyegre, ezzel lett jobb illata a szőnyegnek.

Nem bírtam magammal és kipróbáltam, szerencsére olyan porszínyóm van, ami zsákmentes, így látható, hogy milyen lett a fehér keményítő és szódabikarbóna miután felszívtam a szőnyegről. Mivel a szőnyegem színe piszkosfehér így nagy változást nem láttam rajta. A porszívó kicsi fejével porszívóztam fel a szőnyeget.

Ikeás rongyszőnyegeimet pedig a mosógépben mosom. Viszont a nagyobb rongyszőnyeget, ami nem fért be a mosógépbe azt nagyapámnál mostuk ki, kiterítettük a garázsfeljáróra, mosogatószer rá és nyeles kefével kikeféltük, aztán kislagoztam belőle a mosogatószert és kiterítettük a kerítésre száradni, ez volt a legjobb megoldás a tisztítására :)

Ha FOLT esett a szőnyeg becsületén akkor a következő megoldás lehet célravezető:

 • 1 teáskanál mosogatószer
 • 1 evőkanál ecet
 • 1 csésze (240 ml) meleg víz
 • 1 teáskanál szódabikarbóna
 • Kis sprés műanyag flakon
 • tiszta,jó felszívó képességű törlő ruha
 • tiszta szivacs

Először is porszívózzuk ki a foltos területet, aztán az anyagot töröljük át a szivacs dörzsi részével.  Bőven fröcsköljük be az érintett részt  a folttisztítóval. Dörzsöljük és közben itassuk fel a ronggyal a folyadékot. A blogger szerint már tapasztalnunk kell a folt eltűnését, addig dörzsöljük és itassuk fel a nedvességet, amíg el nem tűnik a folt.

Akinek nagyon RONDA MOCSKOS SZŐNYEGE van, annak a belinkelt videoban látható,  felfedezőknek szóló recept. Egy speciális habosító fejes üvegre van szükség. Utána kerestem a neten és találtam ilyen flakont, aminek habosító a feje.  A szőnyeg tisztító összetevői pedig 3 teáskanál mosogatószer, 1 teáskanál ecet, fél teáskanál szalmiák szesz ( Amerikában ez az ammonia) és hozzá kell még adni kb. 1dl vizet, ha jól értettem, összekeverni. Ezt a mischungot kell beletenni egy habosító tárolóba és a szőnyegre nyomni a habot, aztán már csak egy szivacs kell és láss csodát tiszta a szőnyeg. :)

Ha valaki kipróbálta ezt a megoldást írja meg, vagy fényképezze le, mert nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

Minden megoldásnál a szőnyeg egy kis részén próbáljuk ki a  szert, hogy biztos nem károsítja a szőnyeg anyagát. Perzsa szőnyeggel személy szerint nem próbálkoznék. 

Szőnyegtisztításra fel! Várom a tapasztalatokat vagy azt, hogy Ti hogy tisztítjátok a szőnyegeteket?

Olcsó – öko padlóápolás

2013 április 8. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Mivel is mossak fel? Régen domestossal mostam fel a padlót, a laminált padlót meg erre való laminált padlóápolóval.  Biztosan van más megoldás is?! Múltkor voltam egy háztartásba, ahol annyi vegyszer volt, hogy dobtam egy hátast, elkezdtem gondolkozni, hogy nálam hány vegyszer van, jelentem egyre kevesebb, nemcsak öko vagyok, hanem még egy csomó pénzt is spórolok  Így nem akarok domestos-t látni a lakásba, na jó letettem a mosókonyhába, ha nagyon kell legyen, mondjuk csont kukacokkal teli kuka tisztításra.  Padlóápolóm viszont már nincs.

Az én vegyszereim: ecet, mosogatószer (öko Frosch), citromsav, mosószóda, szódabikarbóna :)

Figyelem én nem tudományos alapon utálom a vegyszereket, hanem csak nem szeretem őket, nem tudok adatokkal, statisztikákkal és rémtörténetekkel jönni. Igaz, ha bemegyek a mosószerek közé a boltban, vagy akár illatszer bolt mellett megyek el, rámjön a tüsszögés  és nem bírom abbahagyni. Sajnos nem bírom a szagokat, ezt drága jó nagyanyámtól örököltem :) Ő nálam is szörnyebb, eladta a lakását, mert jött a szag, de hogy honnan és mi, senki sem érezte, de nem bírta tovább. Ennyi, én is ilyen leszek pár év múlva 😀

Ha pedig nem ezekkel a speckó szerekkel mosok fel, akkor mivel jöhet a kérdés. Baromi egyszerű, összeszedtem néhány ötletet és ki is próbáltam magamon :)

Konyhapadló zsíros, mocskos padlócsempe  (linoleumra is kiváló állítólag, de én nem próbáltam, mert ilyen felületem nincs, de másik blogger igen)

 • negyed csésze mosószóda (1 csésze kb. 250 ml) – kb. érzésre öntöttem össze a cuccokat, nem tudományosan :)
 • 1 teáskanál mosogatószer – én ezt elhagytam
 • negyed csésze ecet
 • nagyon forró víz

Vileda lapos felmosóm van, vagy mi a neve, mint amivel a kórházakban mosnak fel. Pikk-pakk kész voltam, annyira belelelkesedtem, hogy a folyosó és előszoba csempét is felmostam :)

Fa és laminált padló felmosásához, de a fürdőszoba csempepadlóját is ezzel mostam(de én a parafát is felmostam vele, itt az van a hálószobákban):

 • negyed csésze ecet
 • nagyon meleg víz
 • pár csepp illóolaj – opcionális, nem tettem bele

c

Sajnos a parkettáról készült előtte képeken nem látszik semmi, így csak a végeredményt tettem bele. :)

Ez is remekül működött a fa padlón, persze a leragad cuccokat, úgymint gyurma, reggelizőpehely körömmel kellett felvakarnom, de a többit eltávolította és tiszta lett :) Laminált padlóm itt nincs. Úgyhogy aki kipróbálta megoszthatja velem, hogy milyen.

Éljen ez is kipipálva és éljen a blog, mert kénytelen voltam felmosni :)) Férj milyen boldog lesz és mennyit spóroltam neki :)

Ti mivel mostok fel??? Mennyi vegyszeretek van otthon? 

Fogkrém, mint zsíros por eltávolító

2013 március 19. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Örököltem, vagyis visszahoztam nagyapámtól azt a műanyag mérleget, amit neki adtam. Soha nem volt valami szupcsi mérleg, de így, hogy két háztartást vezetek örülök bárminek, amit nem kell megvenni. A régi mérlegem így visszaszállt rám. :( Megsirattam. Aztán megnéztem, szörnyű állapotban volt, konkrétan ragadt. Zsíros por lepte, de az amire rányomod a mosogatószert és a szivacs dörzsi részével dörzsölöd akkor is csak csúszik ide oda a cucc rajta és amikor lemosod vízzel még mindig ragad.

Ilyen például az inox elszívó is, azon is megtapad a zsíros por és dörzsölni sem lehet, mert  meglátszik rajta a súrolás.

Tesómnak mondtam, erre a következő volt a válasza, próbáld fogkrémmel, az mindenre jó :). Éljen. Hazajöttem és a régi fogkrémet (dm saját márkás fogkrém), amit nem bírok, mert kiszárítja a nyálkahártyámat, félretettem, hátha jó lesz valamire. Hát mire jó zsíros poroldásra. Nem tudom mi van velem, úgy látszik öregszem, egyre jobban nem bírom a mű cuccokat! :)

Megfogtam egy régi fogkefét, esetünkben gyereket, amit a drága fiam szanaszét rágott már, és azzal vittem fel a fogkrémet a zsíros mérlegre. Bedörzsiztem és aztán nedven ronggyal lemostam.

Ezt a módszert kipróbáltam az inox élszívómon is. A finom sörték, amik már szét lettek rágva, jól működött nem hagyott nyomot, gondolom szivaccsal is fel lehet vinni, vagy egy sima ronggyal.

A végeredmény itt látható: 

Ti mire használjátok még a fogkrémet fogtisztítás mellett?? :)

Karácsonyi ajándékok házhoz(ilag) és egy ötlet a vízforraló gyors tisztítására

2012 december 4. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Jöttem nyávogni, semmi kedvem semmihez, a karácsony csak felizgatni tud. Fáj a fejem, a fülem és úgy érzem, mintha egész nap egy elefánt ülne a fejemen, és nem akar leszállni róla. Leterít egy rohadt ovis vírus, vagy mittudom én, hogy honnan jön. Szerencsére gyerekek még nem betegek.

Ennek örömére úgy vagyok mindennel, hogy legszívesebben bebújnék az ágyba és egy hétig ki nem kelnék onnan, de egy anya, mint az indiánok általában, nem érez fájdalmat. Jöhet a tüneti kezelés, a sok tea, citrom, méz és a mellkasra a jó kis zsír. Inhalálni nem tudok, mert nincs kamillám, és valszeg holnap veszek egy infra lámpát, mert nálam mindig arcüreggyulladás lesz a vége.

Jelentem minden ajándékot beszereztem, ez úgy történik, hogy mindenki nevében (4 személy) én gondolom ki, hogy mit vegyenek adott összegen belül a gyerekeknek, meg is rendelhetem, ki is fizethetem, becsomagolni nem vagyok hajlandó.

Aztán jönnek a külön kívánságok, nagyanyám: légyszíves még egyszer rózsaszín lovat ne vegyél a nevemben! Jól van mama tudományos fantasztikust veszek a 3 évesnek, aki minden lózsaszíntől és akkor ebben benne van a ló szó is, olvad és imád. Igen úgy vagyok vele, hogy néha olyan ajándékot is meg lehet venni, ami haszontalan. Én is szerettem a színes szagos, stb. dolgokat. Igaz 80-as években nem volt ennyi reklám és ekkora választék sem, de egy barbie babáért, vagy egy lego  vonatért mindent megadtam volna :)

Tőlünk nem kapnak sokat, lányom egy órát, mert az volt  vágya, egy balettbabát és általam elkészített Panka és Csiribiri figurákat kap, hogy el tudjuk játszani, ha olvassuk. Fiam pedig egy dobfelszerelést kap, mert ez volt a vágya és egy Angry Birdsös társast, amit mi készítünk el apjával már meglévő fakockákat befestünk és szerintem só liszt gyurmából fogjuk a  figurákat elkészíteni, vagy normál gyurmából és utána lefestjük.

Az ajándékok 80%-át neten keresztül rendeltem meg, könyveket, játékokat, cd-ket, és ajándék alapanyagokat. Nem tudok ennyi helyre elmenni, a benzin drága és szerencsére a neten mindenféle ár összehasonlításra is módom van.

Utálom, hogy az emberek ilyenkor megbolondulnak, tele minden, ölik egymást a szeretet nevében?! Így ebből szívem szerint kimaradok.

A termékeket is úgy rendelem, hogy vagy legyen személyes elhozatalra lehetőség, vagy ingyen legyen a szállítás. Magyarországon mindig utánvéttel vásároltam, itt Németországban viszont ilyen nincs, úgyhogy azonnal vonják a számláról és jönnek-jönnek a postások, még szombaton is.

Már csak egy hibádzik, hogy hogy fogunk ennyi cuccot betenni a csomagtartóba, amikor haza megyünk, máskor térfogatra fogok ajándékot rendelni.

És hogy a betegségemnek is legyen haszna, egy ötlet. A vízforraló alja már nagyon fehér volt és már magától váltak le a nagyobb vízkődarabok, így aztán beiktattam egy vízkőtelenítést, méghozzá citromsavval, ami nem büdös, mint az ecet. Szépen beleszórtam egy kanálnyit az aljába, hogy teljesen lefedje, hagytam állni, aztán felöntöttem vízzel, felforraltam és már kész is!

Ti hogy álltok az ajándékok beszerzésével??? Hol veszítek?

 ui: most olvastam Kifli és Levendula blogjában, hogy torokgyuszira legjobb terápia a varrás, még jó, hogy egy csomó filcet is rendeltem, készíthetek karácsonyfadíszt :)

Jaj, úgy szeretem én az ablakpucolást! – Karácsonyi nagytakarítás

2012 november 20. | Szerző: | Hozzászólások (0)

Nem, nem bolondultam meg, nem a zárt osztályról írok, még, majd ha a fiam karácsonyra megkapja a dobszerkóját a Jézuskától! Amióta megtaláltam az Aldiban a mikroszálas kendőt, azóta tényleg szeretek ablakot pucolni. Persze nagy szerencsém van, hogy mind a  14 db nyílászáróm műanyag, de a fa keretű nyílászáróval sincs semmi gond. Olyan szerencsém van, hogy két lakásban tisztíthatok ablakot :)

Sima vízzel mosom az ablakokat. Régen gyűlöltem ablakot pucolni, most csak egy vödör meleg víz kell és már kész is.  Az egyik ronggyal áttörlöm a keretet, ha nagyon mocskos, akár kétszer is, de gyorsan megy, száraz mikroszálassal meg áttörlöm. Régen mosogatószeres vízzel kellett átmosni, áttörölni, aztán minden lefojt a padlóra, aztán felmosni, aztán ablakmosó szer az ablakra és az is lecsöpögött, stb. Fújj baromi sok meló, sok vegyszer, stb.

Ott tartottam, hogy az ablakkeret kész, aztán jön az ablaküveg, áttörlöm mikroszálas ronggyal és a legolcsóbb 2 rétegű papírtörlővel szépen áttörölöm, de jó hozzá újságpapír is, ha van otthon. Van aki ecettel tisztítja az üveget és nem marad foltos.

Így a 14 ablak kb. 2 óra alatt megvan! Akkor már csak a függönymosás marad hátra, de azokat én simán kimosom akár a saját folyékony mosószeremmel kímélő programon és ahogy  kivettem a mosógépből már lógatom is ki, hogy úgy száradjon meg. Na függönyt felakasztani tényleg utálok :)

A mikroszálas törlőkendő bármire jó, minden takarít, a bútorok, ajtók áttörlésére is kiváló. Én mindenre ezt használom!!! Konyhabútort is ezzel szoktam áttörölni.

Szerintem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb és egyik legolcsóbb takarítási módja az ablaküvegeknek és még vegyszermentes is!!!

Ablaktisztításhoz csak elszánt hozzáállás kell, hogy akkor MOST EZT ÉN MEGCSINÁLOM és ezzel a törlőkendővel tényleg gyorsan fog menni, a sikerélmény és a tiszta ablakok meg boldogsággal árasztják el az embert :) Nyugi úgyis másnap esni fog az eső, mert mindig azután esik az eső, miután az ember ablakot takarított :)

Minden blog a karácsonyi dekorációkat osztja meg, ahogy én is teszem a fészbukon, de a karácsonyhoz hozzátartozik a takarítást is, amit szintén előre megtervezhetünk, hogy mikor mit csinálunk, hogy időben készen legyünk. Ablakot akár már most is takaríthatunk, meg függönyt is moshatunk.  :)

Ti használjátok a mikroszálas törlőkendőt?

kategória

Nézettség

 • Blog nézettsége: 701895


Életfilozófiám

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény,hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!!!!

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!