AnyaSpórol

Szendvicssütő tisztítás 2 mozdulattal :)

Imádom a fedeles szendvicset – vagy minek hívják, én így 🙂 Ha nem kéne főznöm gyerekeknek,  én simán beérném ezzel ebédre, májkrémes sajtos, vagy kolbászos sajtos, nyami. Viszont mindig úgy néz ki használat után, hogy boááá. Amikor elteszem soha nem takarítom ki és amikor előveszem és gyorsan kéne vele sütni, akkor meg szidom magam, hogy… Tovább »

Gyomirtás egyszerűen:)

Gyomirtás, brrr. Kapálás, igen, a világbéke érdekében. De mi van, ha a díszkő között nőtt ki az a nyomorult gaz. Ilyenkor jön a térdelés és a késsel való kipiszkálás, mondjuk több tíz négyzetméteren át, hát köszi, inkább nőjön ki a gyom, de hogy én ezt nem csinálom tuti.  Dehogynem csinálom, mit szólnak a szomszédok, ha… Tovább »

Grillrács tisztítása egyszerűen

Németországban tegnap volt anyák napja, így vettem magamnak a bátorságot és közöltem Férjjel, hogy ma én nem főzök, tehát rajta a sor, hajrá, grillezhet, reggel még a húst is bepácoltattam vele 🙂 Hiszen én ma nem csinálok semmit, felteszem a lábam és okosan, az e-bookommal a kezemben nézek ki a fejemből, erősen. 🙂 A grillezés… Tovább »

Duguláselhárítás házilag

Apukám duguláselhárítással foglalkozik, így adott volt, hogy korán elsajátítom a duguláselhárítás fortélyait, mivel a cipész cipője lukas a duguláselhárító lányának pedig  mindig eldugul a lefolyója.  Így aztán én veszem kezembe a dolgokat,  amíg apám meg nem oldja. 🙂 Simán szétszedem a szifont is 🙂 Na jó, azért idáig ne menjünk el, mert aztán a tömítés… Tovább »

Bolti súrolószer helyett- avagy a szódabikarbóna csodákra képes

Olyan baromi nagy szerencsém van, hogy itt a bérelt kégliben fehér mosogatóm van. A házat kb. a nyolcvanas évek elején építették és azóta itt van. Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy aki ezt a formátumot kitalálta, azt arra kötelezném, hogy egész életében vakargassa róla a piszkot, mert minden meglátszik rajta, meg még rondábbakat is gondoltam vele… Tovább »

Szőnyegtisztítás öko (olcsó) módszerekkel – Tavaszi nagytakarítás

Be kell vallanom összesen 3 szőnyegünk van. A gyerekszobában van két szőnyeg egyenesen az ikeából, mindkettő autós. Fiam gondos munkájának köszönhetően fel is vannak festve a táblák és az irányjelzők zsírkrétával. Amikor lekopott újrafestette, hagytam neki, nem perzsa szőnyeg 🙂 Ezeket csak kiporszínyózom, már ha nincs rajta 5001 db mütyür, kisautó, kinderbizbasz, stb. A nappaliban… Tovább »

Olcsó – öko padlóápolás

Mivel is mossak fel? Régen domestossal mostam fel a padlót, a laminált padlót meg erre való laminált padlóápolóval.  Biztosan van más megoldás is?! Múltkor voltam egy háztartásba, ahol annyi vegyszer volt, hogy dobtam egy hátast, elkezdtem gondolkozni, hogy nálam hány vegyszer van, jelentem egyre kevesebb, nemcsak öko vagyok, hanem még egy csomó pénzt is spórolok  Így… Tovább »

Fogkrém, mint zsíros por eltávolító

Örököltem, vagyis visszahoztam nagyapámtól azt a műanyag mérleget, amit neki adtam. Soha nem volt valami szupcsi mérleg, de így, hogy két háztartást vezetek örülök bárminek, amit nem kell megvenni. A régi mérlegem így visszaszállt rám. 🙁 Megsirattam. Aztán megnéztem, szörnyű állapotban volt, konkrétan ragadt. Zsíros por lepte, de az amire rányomod a mosogatószert és a… Tovább »

Karácsonyi ajándékok házhoz(ilag) és egy ötlet a vízforraló gyors tisztítására

Jöttem nyávogni, semmi kedvem semmihez, a karácsony csak felizgatni tud. Fáj a fejem, a fülem és úgy érzem, mintha egész nap egy elefánt ülne a fejemen, és nem akar leszállni róla. Leterít egy rohadt ovis vírus, vagy mittudom én, hogy honnan jön. Szerencsére gyerekek még nem betegek. Ennek örömére úgy vagyok mindennel, hogy legszívesebben bebújnék… Tovább »

Jaj, úgy szeretem én az ablakpucolást! – Karácsonyi nagytakarítás

Nem, nem bolondultam meg, nem a zárt osztályról írok, még, majd ha a fiam karácsonyra megkapja a dobszerkóját a Jézuskától! Amióta megtaláltam az Aldiban a mikroszálas kendőt, azóta tényleg szeretek ablakot pucolni. Persze nagy szerencsém van, hogy mind a  14 db nyílászáróm műanyag, de a fa keretű nyílászáróval sincs semmi gond. Olyan szerencsém van, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!