AnyaSpórol

Meggylekvár

Meggylekvárt főzni ilyenkor? Igen. Apám még július elején beállított egy fél kosár cigány meggyel, vagy 2 órát tartott, hogy megpucoljam. A 30 fokos benti és a kinti 40 fokos hőmérsékletben nem tudtam magam rávenni, hogy megfőzzem, így aztán a mélyhűtőben landolt, várta, hogy kedvet kapjak a lekvárfőzéshez. Ez tegnapelőtt meg is érkezett hozzá a kedvem!

A meggylekvár azért nagyon szuper, mert férj a meggyes joghurtot szereti, ha olyan kedve van, hogy joghurtot akar enni, akkor ezt úgy kell vadászni a boltban (Aldi). Most már nem fogom vadászni, az tuti, készítek házi joghurtot és mehet hozzá a friss meggylekvár 🙂

Ebben csak az van, amit én tettem bele, nem meggynek látszó tárgy. Igaz fehér cukorral főztem, de a két kilóba 20 dkg cukrot tettem és egy dzsemfixet, mert csak ennyi volt itthon! Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz, remélem jó és Férjnek is ízleni fog, jobban, mint a bolti, ha meg nem elég édes neki, akkor mehet hozzá egy kis méz, vagy cukker, de most hogy már a kávéját is cukor nélkül issza, a joghurtját is tuti csak savanyúan eszi meg :)))

Igaz nem 20 kilót főztem be, de ilyen kis mennyiséget is érdemes elkészíteni, mert ebből is lett két nagy üvegnyi és két kisebb. Szerintem ilyen kis mennyiségben is érdemes főzni, mert nagyon jó lesz ősszel, vagy télen kinyitni és évezni a nyár ízét.

Sárgabarackot idén anyósom főzött, igaz csak 5 kg-ot. Tavaly 22 kilót főztünk be. A gyümölcs nem került semmibe, mert volt nagyapám kertjében termett kb. 10  kiló, és anyósom barátnőjének a fáját is meg tudtuk dézsmálni!

Jövőre remélem megint több lesz ezeken a fákon és újra tudunk főzni egy jó nagy adaggal :)))

Legközelebb lecsót és paradicsomot szeretnék befőzni, sőt lehet, hogy paradicsomos szószt, hogy ha nincs időm, akkor csak azt előkapom és a tésztára ráönt és már ehetünk is 🙂 Jobb talán, mint a bolti, sőt biztos. :))

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. gaborildikoja says:

    gondolom a cigánymeggy nagyon aprószemű, nem lett volna egyszerűbb, némi megrottyantás után halpasszírózón áttörni?
    csak ötlet, idén a paradicsomot akarom így eltenni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!