A mikro úgy nézett ki komolyan, mintha nagyon hímlős lenne, zsírhímlős 😀 Kénytelen voltam kitakarítani, már ráfért. Kedvenc takarítónős sorozatomban láttam (Kim és Aggie), hogy ők hogy csinálják, a vízbe fél citrom levét belefacsarják és mehet melegedni a mikroba. Én olyan 1 percre szoktam beletenni és utána hagyom állni, párásodjon. Utána edény ki és egy normál törlő kendővel kitörlöm. Ha nagyon mocskos a mikro, akkor még egyszer beteszem a citromos levet, megint kitörlöm. Ha még mindig mocskos, akkor újabb foroghat a tálka és így tovább!
Most olvastam egyik blogon, hogy ecettel is meg lehet csinálni. Egy rész ecet és egy rész meleg víz kell hozzá. 10%-os ecetet öntöttem a kis tálkába és ment a mikroba 1 percre. Nem mertem betenni, mint a blogger, 10 percre, percenként újra és újra indítottam. Fogalmam sincs ugyanis, hogyhogy kell alacsonyabb wattszámra állítani a mikrot :S Aki ezt tudja, az nyugodtan tegye be akár 10 percre is:)
Nagyon szégyellem magam, de legalább 6x ment körbe, míg minden dzsuva le nem jött róla. Nem kellett más vegyszer, nem kellett dörzsölni. Csak törölni 🙂
A végén csillogott villogott a mikro. Ilyenkor mindig megfogadom, hogy legközelebb gondosabb leszek, aztán minden dolog fontosabb, mint ez…. Pedig mennyire egyszerű, ecet meg mindig van kéznél…
Ti hogy takarítjátok a mikrotokat?
Én egy kis szódabikarbónával forralom fel benne a vizet.
Én is a citromos verziót szoktam használni. Amikor szükségem van citrom lére, és kifacsarom a citromot, amiről már lereszeltem a héját (bio citromot szoktam venni) a “maradékot” bedobom a vízbe, és be a mikróba…
A vége ez akart lenni 🙂
Én is így szoktam, csak nagyon ecetszag lesz utána. Majd a napokban kipróbálom a citromsavat és akkor még jó illat is lesz. (Vízkőtelenítésre már kipróbáltam a vízforralónkon, nagyon bevált.) :o)