Ki nem szereti a pattogatott kukoricát? Tegye fel a kezét! Na jó Férjem nem szereti, de ő egy különleges darab, édességet sem szereti és amikor megkérdeztem, hogy milyen legyen az esküvői tortán a következőt válaszolta egy réteg sült tarja, egy réteg sült csirkecomb. áááá
Kedvenc blogomon láttam, hogy hogyan lehet zacskómentes pattogatott kukoricát készíteni a mikroban. Olvastam valahol, hogy a zacskó, amiben pattogtattunk nem egészséges, hát mondjuk nekem még soha sem jutott eszembe megenni! 😉 Azt hiszem lenyugszom, tegnap úgy látszik túl sok Monty Pythont néztem.
Elnézést:)
Lényeg!!!
Kell hozzá sima kukoricaszem (só tetszés szerint, vagy elhagyható)
1 kerámia edény
1 nagy tányér, amit az edény tetejére teszünk
1 mikro
Az edénybe beleöntöttem a kukoricát, rádobtam egy kis sót, nem tudom mennyi volt, lásd kép, ha valaki nagyon kéri megszámolom, hogy az hány szem 😉 Aztán a nagytányért rátettem az edényre és ment a mikroba. Először csak egy percre tettem be, semmi, aztán 1,20 akkor volt kb. 10 szem. És aztán 2 percre. Úgyhogy ajánlom, hogy először 2 percen indítsuk, aztán látjuk, hogy hogy fejlődik a dolog.
FIGYELEM!!! A kerámia edény nagyon forró, használjunk konyharuhát a kiemeléshez és óvatosan vegyük le a nagytányért, kvázi fedőt, az edény tetejéről, nehogy a gőz megégessen!!!
Miért jó ez nekem? Azért mert nem agyonsózott kukoricát kapok, kisebb mennyiség is elkészíthető, olcsóbb magában a kukorica. Egészségesebb is és valamelyest környezettudatosabb, mint a zacskós társai.
És délelőtt fél 11-kor pattogatott kukoricát ropogtatok, tesztalanyként feláldoztam magam 🙂
Szép az élet sállálllááá
Kipróbáljátok?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: